Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Ungdomens Hus öppnade

/
  • Kenth Persson är en av fritidsledarna som kommer att vara med och stötta ungdomarna på Ungdomens Hus.
  • Emma Nordlöf tittar på när Fredrik Karlsson och Niklas Andersson spelar tv-spel mot varandra.
  • Grace Tanda, fotbollsspelare i Östersunds Fotbollsklubb köper fika i kaféet efter träningen.

Ungdomens Hus hade urpremiär i lördags.

– Vi har haft många besökare under dagen och fler blir det i kväll, säger fritidsledaren Kenth Persson.

Annons

Beidan Warsame står i kaféet och välkomnar ungdomarna som kliver in i det röda trähuset vid Jämtkrafts Arena. Hon ingår i den grupp av åtta tjejer som ska driva kaféet tillsammans. De är asylsökande och tjejer från olika skolor i stan. Inför invigningen har hon varit med och bakat kolaklubbor, kladdkakor och mackor bland annat.

En av dem som köper fika är 18-åriga Grace Tanda. Han tränar med Östersunds Fotbollsklubb och tycker att fritidsgården behövs.

– Det är sjyst att ungdomarna har något att göra på kvällarna, säger han. Själv kommer han att komma till Ungdomens Hus efter träningen för att fika, spela FIFA och "chilla".

I ett av rummen gör tre ungdomar just det, "chillar" och spelar tv-spel.

Emma Nordlöf har just spelat match för IFK Östersund mot Brunflo och tar igen sig i soffan och tittar på när Fredrik Karlsson och Niklas Andersson från Norra Lits IF spelar mot varandra i form av Bayern München och Real Madrid.

Fredrik Karlsson säger att när han väl är i stan kommer han att ta sig till fritidsgården eftersom det är bra att det finns något att göra innan fotbollsträningen.

– Ja, det är kul att spela fotboll i verkligheten och genom tv-spel, men det är inte kul att förlora som jag gör nu! säger Niklas Andersson.

Mer läsning

Annons