Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Unga och gamla hjälps åt att städa Brunflo

/
  • Oskar Tronde och Filip Nordbakk hittade bland annat ett par längdskidstavar, en dinosaurieleksak och en hel del tillknycklade ölburkar när de rensade längs vägarna i Brunflo.Foto: Ulrika Andersson
  • I går, måndag, och i dag, tisdag, är det återigen dags för tillsnyggning av stråken inne i Brunflo. För tredje året i rad hjälps PRO och Kastalskolans sjätteklassare åt med skräpsamlandet. Här hjälps Kim Hammersjö och Gunnar Pettersson åt.         Foto: Ulrika Andersson
  • ”Det har blivit några påsar skräp och mycket är tillplattade burkar och gammalt godispapper”, säger Kim Hammersjö.Foto: Ulrika Andersson

För tredje året i rad hjälps den äldre och den yngre generationen åt för att hålla Brunflo rent och snyggt.

Annons

– Vi hade lite samarbete med skolan sedan tidigare, vi ordnade en marknad ihop och vi hjälpte dem att bygga på en skateboardramp och en altan till caféterian. Sen kom vi på det här med att rensa skräp, säger Gunnar Pettersson i Brunflo PRO-förening.

Nu är det tredje året som PRO:arna tar med sig sjätteklassarna från Kalstalskolan ut längs vägarna i centrala Brunflo för att plocka upp efter vinterns nedskräpning.

– I år tycker jag att det har varit lite mindre skräp överlag, säger Gunnar när han sträcker sig in i ett buskage och nyper åt sig lite gammalt godispapper.

Bredvid sig har han Kim Hammersjö som går i klass 6B. De fick byta ut hela måndagseftermiddagens lektioner till att rensa diken och buskage. Det tyckte Kim var helt okej.

– Vi har hittat en hel del gammalt godispapper. Men även en basketboll och ett stöd till en cykel, berättar han.

På andra sidan vägen plockade klasskompisarna Eric Sundberg, Filip Nordbakk och Oskar Tronde flera fulla påsar med liknande skräp bakom en busshållplats.

• Blir ni inte irriterade över att det är så mycket skräp?

– Jo, det finns ju en papperskorg där vid hållplatsen. Varför slänger inte folk sitt godispapper där, undrar de.

Fyra klasser rensar gemensamt upp under måndagen och tisdagen i Brunflo tillsammans med PRO.

– Det är en rolig generationsövning också, det här. Annars är det ju mycket fördomar mellan generationer med "ungjävlar och gubbjävlar", säger Gunnar Pettersson.

Mer läsning

Annons