Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Unga företagsamma idéer fyllde en hel mässa

/

82 UF-företag och nästan 300 unga entreprenörer visade i går upp sina produkter under mässan Våga vara egen.
– Det är ett jättestort intresse för det här, säger Sara Larsson, en av arrangörerna.

Annons

Ung företagsamhet är ett utbildningskoncept som går ut elever ska bli företagsamma och våga tro på sina idéer. Mässan Våga vara egen hålls varje år i Östersund.

– För några år sedan var vi på Gamla Teatern och då var det ett tjugotal utställare, så det har växt otroligt mycket. I fjol var det omkring 2 000 besökare och jag skulle tro att vi hamnar däromkring i år också, säger Sara Larsson.

Ekologiska tvålar, återanvända datorprylar och försäljning av begagnade kläder. Det var fokus på miljön för många ungdomsföretagare när mässan pågick.

– Jag tror att vi är på väg in i en sådan period nu när många återanvänder gamla saker, säger Madelene Ros, en av utställarna på mässan.

Hon går sista året på Jämtlands gymnasiums hantverksprogram och är produktionsansvarig på UF-företaget Savon UF. De sysslar med att tillverka och sälja ekologiska tvålar. När Länstidningen besökte deras monter hade de fullt upp med att marknadsföra sina produkter.

– Vi kommer nog att sälja mer till kvällen när det kommer äldre besökare. Nu är det mest skolungdomar här och de är inte så köpvilliga. Tidigare har vi varit på en mässa i Norge och då sålde vi tolv tvålar, säger Madelene Ros.

Det är fem tjejer som startat UF-företaget tillsammans.

– Det är väldigt mycket jobb och svårt att hinna med allting även fast vi är så många. Men jag vill verkligen starta eget företag i framtiden, säger Madelene Ros.

Mer läsning

Annons