Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Uitto öppnar för regeländring

Nu öppnar landstingsrådet Robert Uitto (S) för att kunna ändra i kriterierna för hälsovalet när det gäller förutsättningarna i glesbygd.

Annons

– Mitt förslag är att vi omgående sammankallar Hälsovalsgruppen för att se över framför allt glesbygdens förutsättningar och undersöka om något måste ändras, säger han i ett pressmeddelande.

– Det ska vi även fortsättningsvis göra tillsammans, inte till en valfråga för att vinna politiska poäng. Sjukvården i glesbygd är för viktig för att vi ska leka kurragömma med dess framtid. Har vi haft samförstånd i utformningen fram till nu, ska vi ha det även om vi ser att vi behöver välja en annan utformning för glesbygdens vård.

Landstingsrådet Harriet Jorderud (S) och Robert Uitto har reagerat med kraft mot den borgerliga kritiken i gårdagens LT inte minst när det gäller Uittos plats i en Socialdemokratisk utredning om rättvis vård.

Han pekar på den enighet som funnits mellan majoritetspartierna och Alliansen i landstinget och menar att nu väljer Marianne Larm-Svensson (C) ”valfläsk före ansvar och mod”.

Samtidigt slår Robert Uitto fast att de valde att lägga en hög nivå på kraven i glesbygden och där var Marianne Larm-Svensson med på noterna.

– Nu hettar det till i sista stund och Alliansen väljer att gå ut i media för lite publikfrieri. Om vi ser att andra krav är bättre för länets vård, ska vi givetvis ta hänsyn till detta, säger har.

– Jag tror fortfarande att vi ska vara överens i den här frågan, som vi varit fram till nu. Men varför vågar inte Larm-Svensson lyfta dessa förslag till vår Hälsovalsgrupp så att vi gemensamt kan se över dem?

Mer läsning

Annons