Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Tvist om lyxbåt i Skrindan

/
  • Det här är exempel på en modell av Grand Banks 46. Den tillverkas i olika storlekar med varierande motoralternativ.

En båt av märket Grand Banks 46 har hamnat i centrum för en tvist mellan Skrindans dotterbolag Jemtia och en privatperson.

Annons

Om den privatperson som gör ägaranspråk på båten ingår i kretsen kring Maths O Sundqvist ville inte rådgivarna i Skrindans nya ledning kommentera under pressträffen i onsdags.

– Vi bedömer att tvisten utfaller till Jemtias fördel och därför har ingen reservering av Skrindans tillgångar gjorts, säger Henrik Engberg som jobbat med bokslutet och är rådgivare åt nya vd:n Arne Berggren. Båten tillverkas i olika modeller och kostar en hel del även på begagnatmarknaden.

En tio år gammal Grand Banks 46 i gott skick är till salu i Västra Götaland för drygt sju miljoner kronor på sajten Annonseronline. En 15 år gammal modell annonseras ut för drygt fyra miljoner på en annan sajt.

Det finns ytterligare en tvist som ledningen i Skrindan bedömer är betydande.

Skrindan och Maths O Sundqvist är inte överens om vem som ska betala vissa konsulträkningar som har fakturerats Skrindan för arbete som utförts åt tidigare ägaren Maths O.

– Det är ett antal konsulter som utfört jobb åt tidigare ägaren där räkningarna inte ska belasta Skrindan.

– Avtalen med konsulterna gjordes under 2009. Det var en PR-kampanj som pågick och det är frågan om personliga konsulter som han använt sig av i PR-kampanjen, säger Henrik Engberg.

Enligt honom uppgår det sammanlagda fakturerade konsultbeloppet till cirka tre miljoner kronor. Inte heller i den här delen har Skrindan reserverat några tillgångar eftersom man bedömer att tvisten kommer att utfalla till Skrindans förmån.

När Maths O Sundqvist valde att framträda i medier under vårvintern köpte han konsulttjänster, som exempel på sammanhang där han använt sig av sådan kompetens i år innan Carnegie tog över Skrindan.

Mer läsning

Annons