Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Två personer häktade för brutal misshandel

Två personer har häktats misstänkta för medhjälp till grov misshandel. Det innebär att polisen kan vara på väg att klara upp den brutala misshandeln i somras då tre maskerade trängde sig in i en lägenhet och slog mannen som fanns där medvetslös. Men huvudmannen har polisen fortfarande inte tagit.

Annons

Det var i mitten av juli som tre maskerade män trängde sig in i en lägenhet i centrala Östersund och misshandlade den man som fanns i lägenheten. Med hjälp av basebollträn misshandlades mannen medvetslös. Misshandeln bedömdes som så grov att gärningen rubricerades som mordförsök. Den man som utsattes för misshandeln fick svåra skador och var tvungen att vårdas på sjukhus under en tid.

I går häktades två män misstänkta för brottet. Båda två är på sannolika skäl häktade för medhjälp till grov misshandel. Sannolika skäl är den högre misstankegraden. Åklagaren hade dock yrkat att männen skulle häktas misstänkta för medhjälp till mordförsök.

Polisen har arbetat intensivt med ärendet och tidigare i veckan skedde alltså något som kan kallas för ett genombrott i utredningen.

– Efter en lång tids underrättelsearbete har vi kommit fram till det här, säger Kjell Wedin, kriminalkommissarie vid Jämtlandspolisen.

Är de två häktade, människor som ni känner till för våldsbrott sedan tidigare?

– Ja.

Den yngre av de två männen dömdes så sent som 22 oktober till tre månaders fängelse för bland annat stöld i en butik, rattfylleri och narkotikabrott. Han förekommer under sju avsnitt i belastningsregistret och har tidigare också dömts till fängelse i ett år och fyra månader för bland annat grov misshandel. Mannen frigavs villkorligt i våras när det återstod drygt fem månader av straffet.

Enligt de uppgifter som finns från den natt då misshandeln ägde rum, var det tre män som var in i lägenheten. Och med tanke på att de två som nu har häktats är misstänkta för medhjälp så borde det vara den huvudmisstänkta som saknas.

– Vi tror fortfarande att de var tre och vi jobbar med att hitta den tredje, säger Kjell Wedin.

Innebär det att vi kan anta att det är fler gripanden att vänta?

– Det är mycket möjligt, vi jobbar med det, säger Kjell Wedin.

Mer läsning

Annons