Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Två länsbor kan vara saknade i jordbävningsdrabbade Chile

Företaget Bergteamet saknar just nu två medarbetare som har Chile som arbetsplats. De båda saknade kan vara hemmahörande i Jämtlands län.

Annons

Under natten mot lördag skakades Chile av en serie kraftiga jordskalv. Enligt många rapporter har flera byggnader rasat samman och många befaras vara begravda i rasmassorna, och enligt de första uppgifterna har minst 78 personer dödats.

- Om vi ska jämföra med det i Haiti är skalvet 60 gånger större i energi, säger professor Kuvvat Atakan vid Bergens institut för geovetenskap till den norska nyhetsbyrån NTB, uppger TT.

Företaget Bergteamet i Boliden AB har under en tid tillbaka arbetat med att borra skackt ungefär 25 mil från jordbävningens epicentrum. Efter skalven har företagsledningen inte lyckats nå sina medarbetare. Enligt uppgifter till LT är Bergteamets medarbetare hemmahörande i länet. Men Christer Gyllengahm, vd på företaget, kan varken bekräfta eller dementera uppgifterna.

– En av dem är jag säker på inte bor i Jämtland. Den andre är jag osäker på, och tyvärr har jag inte tillgång till deras hemmaadresser där jag är nu, säger han.

Bergteamet har ett team som nu försöker att få kontakt med de båda.

– De försöker både ringa och maila, men all kommunikation verkar ligga nere. Förhoppningsvis mår de bra, men det kan jag naturligtvis inte uttala mig om innan jag fått kontakt med dem, säger Christer Gyllengahm.

Vet du mer, eller befinner du dig på plats? Maila: nyhetschefen@ltz.se eller ring: 063-155530

Mer läsning

Annons