Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Två klara för att hyra Stortorget

Bishop´s arms och Storsjöteatern kommer att hyra delar av Stortorget i Östersund i sommar. Clarion och O'Learys kan också tänka sig att hyra en yta på torget.

Annons

Östersunds kommun har beslutat att tre av de fyra platåerna på det nya Stortorget ska kunna hyras ut för servering av mat och dryck. Två av platåerna är nu klara för uthyrning. Det handlar om de båda platåer som ligger längst västerut på torget, mot Storsjön till. Den ena kommer att hyras av krogen Bishop´s arms och den andra av Storsjöteatern som drivs av företaget OSD.

– Varför det blev just de här näringsidkarna har att göra med att de redan har en verksamhet ligger i anslutning till platåerna. Närheten har alltså varit den avgörande faktorn eftersom den spelar en stor roll för vilken typ av livsmedelshantering som kan tillåtas, berättar Björn Gunnarsson på kommunens trafik- och parkavdelning.

De båda näringsidkarna har alltså fått klartecken att hyra platåytorna men de måste även få godkänt från kommunen för hantering av livsmedel och eventuell servering av alkohol.

Även den platå som ligger i nordost på torget kan komma att hyras ut. Där handlar det om hotellet Clarion och krogen O'Learys som visat intresse berättar Björn Gunnarsson. Vem som ska få företräde att hyra platån ska avgöras efter ett möte med de båda näringsidkarna.

De båda platåer som är klara för uthyrning kommer att kosta 4 800 kronor att hyra per månad. Hyrestiden för platåerna är månaderna maj till och med september.

Mer läsning

Annons