Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Två greps i Stockholm för omfattande inbrott i länet

Omfattande bostadsinbrott har skett i Västernorrland och Jämtlands län nyligen. På onsdagen hittade polis i Stockholm en bil med stöldgods från de två länen. Natten mellan tisdag och onsdag greps två personer.

Annons

Enligt polismyndigheten i Västernorrland skedde gripandena efter att en personbil kontrollerats i Stockholm. Spaning ledde fram till att Kramforspolisen lagt en efterlysning på bilen.

I bilen hittades guldföremål som kan kopplas till ett villainbrott i Kramforstrakten i oktober och ett villainbrott i Jämtland i måndags, skriver polisen i ett pressmeddelande.

Det har nyligen anmälts inbrott och stöld i åtminstone tre hus i länet, bland annat i Sveg, Svenstavik och Hallen.

– Det är en hel del som stulits, säger Per-Erik Löfgren, Östersundspolisen.

Dessutom har ytterligare bostäder och fritidshus utsatts för inbrottsförsök, enligt Per-Erik Löfgren. Det kan röra sig om så många som sju inbrottsförsök. Men mellan fem och sju andra bostäder och fritidshus i länet har utsatts för inbrottsförsök berättar han.

Bland annat två villor i Ås har haft påhälsning tidigare i veckan. En husägare upptäckte på tisdagen skador på låset och dörren, men ingen hade tagit sig in. Även ett grannhus har utsatts för inbrottsförsök och åverkan har gjorts utifrån.

Omfattningen och att samma tjuvar härjat i Västernorrland stod klar för polisen i länet under onsdagen, berättar Per-Erik Löfgren.

När LT pratar med honom berättar han att ärendena befinner sig i ett känsligt läge och han ville på torsdagen inte säga så mycket om detaljerna kring inbrotten och inbrottsförsöken i länet.

– Vi väntar på information om vad vi får säga och inte, säger han.

Senare på eftermiddagen gjorde han klart att polis och åklagare i Jämtland och Västernorrlands län ska gå ut med ett pressmeddelande om stölderna inom kort.

Enligt Sundsvalls dagblad finns kopplingar mellan inbrottsvågen i Västernorrland och omkringliggande län. På deras hemsida på torsdagen stod att minst 15 hus i Västernorrland plundrats på tre veckor.

Enligt polismyndigheten i Västernorrland är tjuvarna i första hand inriktade på guldföremål och kontanter, de försöker också bryta upp säkerhetsskåp och vapenskåp, skriver polisen i Västernorrland på sin hemsida.

De två gripna är utländska medborgare.

Mer läsning

Annons