Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Två åtalas för grova stölder i bostäder

Två personer åtalas misstänkta för grov stöld i samband med flera inbrott i bostäder i länet förra månaden.

Annons

Några av de många inbrott som skett i länet den sista tiden får nu sitt rättsliga efterspel.

Männen som är 37 och 20 år är litauiska medborgare och har enligt åtalet stulit smycken, bohag och värdesaker i bostäderna i samband med deras vistelse i länet.

Männens bil observerades i samband med inbrott i Västernorrland och registreringsnumret skickades till andra polismyndigheter så att de skulle hålla ögonen öppna.

När Stockholmspolisen stoppade bilen, 4 november, var den på väg från landet med en färja. I bilen fanns gods som rapporterats stulna från inbrott i Västernorrland och Jämtland. Bland annat hittades två ringar med gravyr från inbrott i länet.

Männen åtalas för fyra fall av grov stöld kopplas till bostäder i Hallen, Sveg, Svenstavik och i Ås. Åtalet omfattar även inbrottsstölder i bostäder i Östavall och Östby i Ånge kommun.

De misstänks vidare för häleri sedan de tagit befattning med annat stöldgods som beslagtogs av polisen i samband med gripandet.

Till en början var det polisen i Västernorrland som ledde förundersökningen men den misstänkta brottsligheten gick inte att styrka i grannlänet. Men den möjligheten fanns för gärningar som skett i Jämtland, därför åtalas männen vid Östersunds tingrätt.

Mer läsning

Annons