Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Turismprogrammet populärt på temadag

/
  • Robert Pettersson informerar om turismnäringen i huvudbyggnadens ljushall.Foto: Håkan Luthman

Under torsdagen hölls en temadag om utlandsstudier på Mittuniversitetet. Uppslutningen hos de olika programmen varierade men populärast verkade turismprogrammet vara.

Annons

Förmiddagen bjöd på föreläsningar där besökarna dels hade möjlighet att lyssna till studenter som läst utomlands men även få övergripande information om de olika programmen. Vid lunch gavs möjlighet att ställa frågor direkt till studenter och ansvariga för respektive program.

– Vi har haft ganska lite besökare men turismprogrammet har haft desto fler, berättar en rehabiliteringsvetare som står redo att informera besökare.

Turismutbildningen har de senaste åren haft en nedgång i antalet sökande men Robert Pettersson, lektor vid turismprogrammet, ser en vändning i och med årets ansökningar.

– Turism är något som egentligen ligger nära till hands, alla har någon gång varit turister på ett eller annat sätt, konstaterar han.

Han förklarar även att de flesta som söker sig till turismprogrammet redan har varit ute i världen och rest. Deras förmiddagsföreläsningar fokuserade därför i huvudsak på rekrytering till universitet snarare än rekrytering för utlandsstudier.

Mer läsning

Annons