Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Turismen tar sig i Östersund

/
  • Östersund växte starkt som besöksmål under mars månad i år.

Östersund ökade sina gästnätter med nästan 30 procent i mars. Samma månad ökade Sundsvall med blygsamma 2–3 procent.

Annons

LT kunde i förra veckan berätta att Östersund de senaste åren backat betydligt som besöksmål för norrmännen. Men nu ser det riktigt lovande ut för turismen i kommunen. Och det är svenskarna som står för ökningen.

Antalet gästnätter, på hotell och vandrarhem, ökade under mars månad med hela 29 procent, till 24 142 gästnätter. Det uppger Visit Östersund. Det är dessutom tredje månaden på raken som gästnätterna ökade starkt i kommunen.

– Vi kan glädjande nog se att Östersund ökat rejält under årets första månader jämfört med fjolåret, säger Anna Wersén, vd för Destination Östersund i ett pressmeddelande. Det är de turistande, svenska weekendgästerna som ökat mest i mars och det känns fantastiskt eftersom vi jobbar strategiskt med att utveckla Östersund till en weekendstad. Vi kan också utläsa en effekt, framför allt på de utländska gästnätterna, från Kälkhockey-VM. Ett sådant evenemang, med över 100 deltagare som stannar i en hel vecka, är naturligtvis oerhört värdefullt för staden.

Som jämförelse har Visit Östersund noterat hur det ser ut för resten av landet och några jämförbara städer. Det visar att gästnätterna i hela riket ökade med 8 procent och bara 2–3 procent i Sundsvall, Karlstad och Umeå under samma månad.

Mer läsning

Annons