Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Trots ett nej skickade annonssäljaren fet faktura

/
  • När Jessica Wånggren satte sig emot den faktura hon fått och menade att hon inte gått med på att köpa någon annonsplats fick hon erbjudandet att få kostnaden halverad.

Jessica Wånggren, Priomotivera, blev uppringd av en annonssäljare från en telefonkatalog. Hon tackade nej till erbjudandet. Men fick skriva på en bekräftelse via fax på att hon inte skulle ha någon annons. Senare fick hon en faktura på 13 800 kronor.

Annons
Hon tackade alltså nej till erbjudandet hon fick via telefon. Men sedan fick hon ett fax som hon skulle skriva under för att bekräfta sitt nej.
- Tyvärr läste jag det lite dåligt. I det finstilta står att jag går med på att köpa femrads annons i katalogen, säger Jessica Wånggren.
Det här hände sista oktober.
I torsdags fick hon fakturan på 13 800 kronor för annons i katalogen. Då skickade hon tillbaka faxet som hon tidigare skrivit under och skrev även att det inte var vad de kommit överens om på telefon.
- Då blev jag uppringd igen. Jag hävdade att jag hade 14 dagars ångerrätt, det sa han också först. Men sedan menade mannen att jag bara hade tio dagar, säger Jessica Wånggren.
LT berättade i mitten av veckan om en liknande händelse som drabbat företagaren Ingvar Magnusson i Västeråsen, Bispgården. Och det är samma företag som ringt upp Jessica Wånggren i Östersund, Lokala företagsdelen.
Företaget är med på Svensk Handels svarta lista över skojarföretag. Kopplat till organisationsnumret heter företagets publikation Lokala företagsdelen men på faxet Jessica Wånggren fått heter det Lokala telefonkatalogen företagsdelen. Ännu vet hon inte hur det blir med fakturan, som hon inte tänker betala, eller om företaget går vidare med rättsliga åtgärder mot henne.
- Men jag har gjort en polisanmälan, säger hon.
Och hon har dessutom hört att andra företag råkat ut för samma sak, inte bara hon och Ingvar Magnusson i Västeråsen.

Mer läsning

Annons