Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Triss mest populärt bland jämtländska spelare

/
  • Spelandet i Jämtlands län ökar, och mest populärt är det att skrapa trisslotter.Foto: Scanpix

Spelandet ökar i länet och under förra året satsades nästan 161 miljoner kronor på Svenska Spel.

Annons

Under 2009 spelade jämtarna för nästan 161 miljoner kronor på Svenska Spel. Spelandet i länet ökade under året med en krona per person. När jämtarna drömmer om miljonvinster köper de helst en Trisslott. Totalt 415 kronor per invånare satsades på trisslotter under 2009 enligt statistik från Svenska Spel.

På andra plats kommer Lotto med 287 kronor per invånare. Keno kommer på tredje plats med 211 kronor per invånare. Oddset på fjärde plats med 116 kronor per invånare. På femte plats Joker med 80 kronor i snitt.

Stryktipset hamnar på sjätte plats då jämtarna satsar 47 kronor per invånare på spelet. Mindre än hälften av det satsas på Måltipset som med 20 kronor per invånare hamnar på sjunde plats. Tialotten med 14 kronor per invånare hamnar på åttonde och sista plats.

Spelandet bland jämtarna har genererat i 19 vinster på en miljon kronor eller mer mellan 2002-2009. Av miljonvinsterna gick sex till Östersund, fem till Strömsund, tre till Bräcke, två till Krokom och en vardera till Åre, Berg och Ragunda kommun.

Mer läsning

Annons