Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Trendiga badrum i vitt och svart lockade på villamässan

/
  • Jeanette Hansson med sambon Per-Erik Linde och dottern Saga letade inspiration på mässan. ”Vi måste renovera badrummet”, säger Per-Erik. Saga är enligt föräldrauppgift väldigt intresserad av ett badkar.
  • Clara Wahlstedt och Sebastian Edström hittade ett småspännande badkar med nästan riktiga fiskar. De rörde i alla fall på sig – fiskarna alltså.
  • Stig och Ingrid Selberg hade egentligen inget speciellt ärende på mässan men hamnade till slut montern med duschar och tvättställ.
”Det heta i badrum i dag är vita tvättställ och svarta möbler. Vi ser också att svarta toalettstolar är på väg; den trenden ser man, men även lite mörkgråa toalettstolar”, säger Mikael Marklund. Foto: Håkan Luthman
  • Gunvor Sundelin visar Stig Holmgren från Stugun hur de ställbara sängarna fungerar. ”Jag är bara lite nyfiken”, säger han.

Det är vitt och svart som gäller i badrummen i år. Och intresset för ställbara sängar ökar stadigt.

Men hus- och inredningsmässan, Villamax på Frösöpark, lockade inte direkt horder av folk under första mässdagen.

Annons

Porslinshandfat i all ära, men det finns alternativ till svindyra marmorhandfat: gjutmarmor.

Enligt säljaren Thomas Kågström som bland annat kränger våtrumsvaror på helgens Villamaxmässan på Frösöpark (gamla F4) är gjutmarmorn på väg uppåt.

– Vi kom med den i våras och vi vet att den har slagit väl ut, säger han.

Gjutmarmor består för övrigt av plast och stenkross och är – kanske inte förvillande – men tämligen snarlik marmor.

Mikael Marklund som ansvarar för flera inriktningar av badrumsprylar mitt i mässlokalen, poängterar att badrum ska vara stilrena i år.

En orange eller brun toalettstol med 1970-talskänsla finns inte på badrumskartan – än.

– Nej och jag hoppas inte att den kommer hit heller, säger Mikael Marklund.

– Det heta i badrum i dag är vita tvättställ och svarta möbler. Vi ser också att svarta toalettstolar är på väg; den trenden ser man, men även lite mörkgråa toalettstolar.

Duschkabiner med inbyggd radio, telefonfunktioner, ångbastufunktion och massagemunstycken har funnits i några år.

– De säljs kanonbra. Det är förstås framförallt villaägare som investerar i dem även om en och annan lägenhetsinnehavare kommer och handlar.

Stig och Ingrid Selberg från Östersund var nästintill på väg att spontanhandla en säng under mässan i går. Det gällde även Stig Holmberg från Stugun.

Och är det säng som ska handlas är det de hissbara varianterna, de ställbara, som lockar mest.

– De ställbara sängarna är väldigt poppis, det har vi sett nu under de senaste åren. Mycket beror nog på att de har gått ned i pris, säger möbelhandlaren Gunvor Sundelin.

Mer läsning

Annons