Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Treeab Bygg känner inte till någon kartellbildning

/
  • När LT träffar Olle Axne, som är VD och delägare i Treeab Bygg, är Konkurrensverket och kronofogden på plats i lokalen och kopierar hårddiskar och bläddrar genom papper. Ingen av dem vill vare sig prata med LT eller vara med på bild.
  • Enligt Olle Axne kommer myndigheterna inte att hitta några felaktigheter hos Treeab Bygg.

Under onsdagen fortsatte byggrazzian när flera personer från Konkurrensverket och Kronofogden kom tillbaka till Treeab Bygg i deras lokaler i centrala Östersund.

Annons

– De håller fortfarande på att bläddra igenom våra pärmar för fullt, säger Olle Axne som är vd och delägare i Treeab Bygg till LT under onsdagsförmiddagen.

Olle Axne känner sig upprörd och förbannad över razzian. Under tisdagen tog Konkurrensverket hans dator i beslag för att kopiera hårdisken.

– I går blev jag mer och mer upprörd. De bläddrade i mina privata papper, precis rubbet, och jag kände mig avklädd in på bara kroppen.

Samtidigt förstår Olle Axne att de båda myndigheterna kommer dit utan de förvarnar först.

– Visst får jag tåla det här och jag har heller inte nekat dem på något sätt. Det är ju meningen att vi ska bli tagna på sängen och vi har inte gjort något fel.

Olle Axne har varit verksam i Treeab Bygg sedan 1990 och han kan inte tänka sig att några av de andra byggföretagen som pekats ut har haft samarbeten över priserna.

– Jag kan bara tala får vårt företag och vi har med hundra procents säkerhet inte haft samarbete med någon annan byggfirma före anbudsgivningen, säger Olle Axne.

Mer läsning

Annons