Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Treåring ramlade under bussen vid hållplatsen

/
  • En treårig pojke föll i tisdags under bussen när han skulle kliva ombord. ”Pojken halkade på iskanten från trottoaren och gled ner under bussen”, berättar ett vittne.

– Det var en mycket obehaglig situation som kunde ha slutat hur illa som helst.
Britt-Marie Carniffsen från Östersund blev i tisdags vittne till hur en treårig pojke halkade under bussen vid busshållplatsen på Kyrkgatan, mitt emot varuhuset Kärnan.

Annons

Britt-Marie Carniffsen berättar för LT om den dramatiska händelsen i tisdags:

– Det var mycket folk som stod och väntade på bussen till Valla.Bland dem fanns en mamma med barnvagn och en treåring som hon höll i handen.

Eftersom det var mycket snö vid busshållplatsen så kunde inte bussen köra ända in mot trottoarkanten utan den stannade en bit ut i gatan.

Mamman släppte då taget om pojken för att kunna köra ombord vagnen på bussen.

– När pojken skulle kliva på så halkade han på iskanten från trottoaren och gled ner under bussen samtidigt som han skrek för full hals, berättar Britt-Marie.

– Det såg mycket otäckt ut när man såg ett par ben som stack fram under bussen.

En medpassagerare som såg vad som hänt skyndade sig och drog fram pojken.

– Nu var det lång kö av passagerare som skulle betala så det var ingen risk att chauffören skulle börja köra och jag vågar inte tänka på vad som skulle ha hänt om han hade gjort det, säger Britt-Marie Carniffsen.

Hon berättar också att en liknande händelse som hon blev vittne till veckan innan.

– Då var det en äldre människa som också halkade och hamnade vid bakhjulet. Det var samma tur då att chauffören inte han köra.

Nu är hon mycket kritisk till hur kommunen sköter snöröjningen vid busshållplatserna.

– Jag ringde kommunen och då fick jag ett journummer som gick till larmcentralen. När jag ringde dit blev jag otrevligt bemött och där undrade man varför inte pojkens mamma ringde istället.

Britt- Marie undrar också varför inte bussarna har en larmknapp på utsidan som man kan trycka på för att få chauffören uppmärksammad på att något har hänt.

Personalansvarige Rudi Hagenvald på stadsbussarna säger att de inte fått någon rapport om de två händelserna och att ingen chaufför fått vetskap om dem.

När det gäller larmknappen säger han att det inte är någon dålig idé.

– Allt som kan förhöja säkerheten på våra bussar är positivt. Nackdelen med en sådan här knapp är att den kan missbrukas.

Mer läsning

Annons