Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Tre yngre män åtalas för att ha slangat bensin ur militärfordon

Tillgrepp av fortskaffningsmedel, flera fall av stöld samt skadegörelse - det åtalas tre män för vid Östersunds tingsrätt.

Annons

De tre männen, som alla är i 20-årsåldern, misstänks för att tillsammans ha genomfört flera brott vid tre tillfällen i mitten av juni förra året.

Sammanlagt har männen tre åtalspunkter. I den första åtalspunkten misstänks männen för att de ska ha snott en Volvo på en ort i Krokoms kommun samt stulit bilstereon, en plånbok och en laddtrycksmätare ur bilen. I den andra åtalspunkten misstänks männen för att ha slangat bensin ur åtta bilar på gamla F4 området på Frösön och stulit ett kamouflagenät. Bilarna tillhörde Norrbottens regemente och de kräver männen på 16 000 i skadestånd. I den tredje åtalspunkten misstänks männen ha stulit en båtmotor till ett värde av 10 000 kronor och för att ha tömt en brandsläckare i båten där motorn stals.

Nu åtalas de tre männen för tillgrepp av fortskaffningsmedel, flera fall av stöld och skadegörelse.

Ytterligare en person misstänks ha deltagit med de tre männen i samtliga åtalspunkter, men han åtalas inte eftersom han är dömd för andra brott.

Mer läsning

Annons