Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Tre fjärdedelar av Miunstudenterna hade jobb ett år efter examen

Drygt tre fjärdedelar av alla studenter som examinerades vid Mittuniversitetet under 2005/2006 hade ett jobb ett år senare. Men allra bäst går det för studenter som läser vid universitet med mycket tekniska utbildningar och en god arbetsmarknad i regionen.

Annons

76,9 procent av studenterna vid Mittuniversitetet som tog sin examen under läsåret 2005/2006 hade ett jobb år 2007. Det är snäppet bättre än flera lärosäten i liknande storlek runt om i landet. Och betydligt bättre än bottenresultatet vid Högskolan på Gotland, där endast 39,1 procent av de utexaminerade studenterna hade ett jobb under 2007.

Riktigt bra går det däremot för studenter vid utbildningsorter där högskolan eller universitetet har mycket tekniska, naturvetenskapliga eller renodlade sjuksköterskeutbildningar. Ersta Sköndal högskola klarar sig allra bäst där 87,6 procent av studenterna jobbade 2007. Men även på Chalmers tekniska högskola, KTH, Karolinska institutet, Sophiahemmets högskola och Lärarhögskolan i Stockholm går det bra för studenterna.

Påpekas bör att 2007 var mitt i högkonjunkturens guldtid. Men det som ändå påverkar hur det går i jobbsökarjakten är till stor del vilka utbildningar man erbjuder. Har man stor andel generella examina med humanistiska huvudämnen är det svårare för studenterna att hitta ett lämpligt jobb. Men även regionens arbetsmarknad spelar stor roll.

Tittar man på en specifik utbildningskategori så gick det allra bäst för lärarna från Högskolan i Väst där 95 procent av de utexaminerade hade fått jobb 2007.

Mer läsning

Annons