Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Travspel anmäls på kritiserat LVM-hem

En anställd på Frösö LVH-hem, som låtit en intagen klient satsa pengar på travspel, har anmälts till personalansvarsnämnden för Statens institutionsstyrelse.

Annons
Den anställde satsade även åt en annan klient och tillsammans tittade man på TV senare för att se hur spelet utföll.
I samtal med Tuula Liedholm, chef för Frösö LVM-hem, har den anställde medgett det inträffade och är medveten om att spel inte följer gällande riktlinjer.
Det inträffade uppges ha irriterat andra intagna på LVM-hemmet som inte fått vara med och spela.
Sedan sommaren 2007 har institutionschefen Tuula Liedholm utverkat lokala riktlinjer som innebär att allt spel om pengar är förbjudet på Frösö LVM-hem, för personal och intagna.
Bingo Lotto bedöms däremot som sällskapsspel.
I bakgrunden till spelförbudet nämner institutionschefen att det på Frösö LVM-hem tidigare hänt att spelet tenderat att bli en dominerande sysselsättning.
Spelet har tagit så mycket tid och kraft i anspråk att det "allvarligt blir till men för vården med tanke på att klienterna har eller riskerar att etablera ett spelmissbruk."
"Dessutom har det inträffat att intagna klienter använt Internet för att kunna delta i spel och även begå bedräqeri genom att uppge falskt namn eller personnummer."
Statens Institutionsstyrelse har tidigare i år riktad omfattande kritik mot delar av verksamheten på LVM-hemmet på Frösön.
Regionchefen har vidtagit en rad åtgärder för att situationen ska förbättras och förändringsarbetet pågår.

Mer läsning

Annons