Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Trasslig uppväxt bakom missbruk och många brott

En trasslig uppväxt och senare ett omfattande narkotikamissbruk ligger bakom en rad brott som en 19-årig man nu dömts för.

Annons

Enligt tingsrätten har mannen brukat och innehaft flera olika slags narkotikaklassade medel, bland annat amfetamin, cannabis och hasch. Vid flera tillfällen har han haft kniv eller på sig, och även teleskopbatong och knogjärn vid ett tillfälle. Mannen ska också ha stulit en mobiltelefon på en butik och en handväska på en mack. Han har också klottrat på en kommunal fastighet, tillsammans med en annan man. Frivården har gjort bedömningen att den unga mannen har stort behov av vård, stöd och uppföljning. Det sammanlagda straffvärdet ligger på fängelsenivå men tingsrätten har beslutat att påföljden ska bli skyddstillsyn och behandling.

19-åringen har dömts för nio fall av ringa narkotikabrott, fyra fall av olovligt innehav av farligt föremål, två fall av stöld, ett fall av rattfylleri, olovlig körning och skadegörelse. Brotten är begångna mellan december 2007 och 13 januari i år. 19-åringen är tidigare dömd för liknande brott.

Mer läsning

Annons