Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Trångt i Östersund under världscupen

/
  • Hotel Gamla teatern märker en stor skillnad när det gäller antalet gäster under världscupen jämfört med en vanlig vecka under december.– Normalt har vi inte jättemycket gäster under december, säger Susanne Pripp. Foto: Joakim Rolandsson
  • Ska det bli lika stor publik till världscupen i skidskytte som det var under fjolårets VM-tävlingar? Hotellbokningar i Östersund tyder på det.Foto: henrik flygare

Hotell och vandrarhem i centrala Östersund har sedan länge varit fullbokade i samband med världscupen i skidskytte. Tävlande, journalister, funktionärer och besökare trängs om husrummen.

Annons
Under skidskytte- VM i februari kom det cirka 120 000 besökare till Östersund för att titta på tävlingarna och uppleva festplatsen. På världscupen hoppas arrangörerna åter på en succé, dock i en aning mindre skala den här gången.
– Vårt mål är 40 000 besökare, säger Patrik Jemteborn, informationsansvarig för världscupen i Östersund.
För att allt ska fungera kommer cirka 500 frivilliga funktionärer att vara plats under veckan, både vid stadion och i centrum. Många av funktionärerna som jobbade under VM är nu intresserade av att vara med även under världscupen.
På Jamtlis vandrarhem har det varit fullbokat sedan sex månader tillbaka och det finns massor av människor på kö i hopp om boende. Både de som vill besöka Jamtlis årliga julmarknad och de som är i Östersund för att titta på skidskytte, är i veckan gäster på vandrarhemmet.
– Det är otroligt bra för oss att vi har fått världscuptävlingar hit till Östersund, säger Susanne Pripp VD för Best Western hotel Gamla teatern.
I veckan bor två landslag på Gamla teatern och en del andra gäster ska besöka världscupen.
– Men vi har även gäster som inte är här för skidskyttet, säger Susanne Pripp.
LT har även pratat med hotell utanför Östersund, där märker man inte av världscupen och de har inte fått några extra bokningar med anledning av skidskyttet.
J Det är otroligt bra för oss att vi har fått världscuptävlingar hit till Östersund.
Susanne Pripp

Mer läsning

Annons