Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Tragiskt dödsfall i Östersund - 34-åring föll till döds

/
  • Den döde mannen hittade på uppfarten från ett underjoriskt garage intill Gamla teaterns uteservering.
  • Från taket på en intilliggande restaurang kunde man se hur teknikerna arbetade.
  • Mannen låg död i uppfarten från hotellets parkeringsgarage. Kroppen fick ligga kvar i väntan på att tekniker skulle undersöka den döde och omgivningarna.
  • Ett flertal poliser arbetade under söndagsmorgonen med dödsfallet.

En 34-årig man hittades i går morse död på bakgården vid Gamla teatern i Östersund. Polisen misstänkte först att någon vållat mannens död men den tekniska utredningen och vittnesförhör pekar på ett olycksfall.

Annons

Det var ett norskt par som bodde på hotellet som fann mannen på söndagsmorgonen när de skulle hämta sin bil från det underjordiska garage som tillhör Gamla teatern. Polisen larmades klockan 08:35 och flera patruller åkte till platsen för att spärra av ett stort område kring hotellbyggnaden och göra en inledande undersökning.

Enligt Östersundspolisen så fanns det vissa tecken på att någon hade vållat mannens död. Därför inleddes en förundersökning och hjälp tillkallades från kollegorna i Västernorrland som strax efter lunchtid påbörjade en teknisk undersökning av vad man då trodde var en brottsplats.

– Det finns vissa oklarheter vad det gäller det här dödsfallet så vi har kallat hit tekniker från Sundsvall, sade vakthavande Bengt Stadin under söndagsförmiddagen.

Han berättade samtidigt att mannen var identifierad och att hans ålder var 34 år. Senare gick polisen ut och berättade att 34-åringen var hemmahörande i Västernorrland.

Kriminalteknikerna från Sundsvall gjorde en grundlig undersökning av området. Bland annat så letade de igenom omgivningarna för att säkra eventuell teknisk bevisning. Men efter att ha bedömt läget så kom de fram till att dödsfallet mest troligt orsakats av ett olycksfall.

– De tror att dödsfallet skett genom en tragisk olycka, troligtvis ett fall, säger Ann-Christin Johnsen som är informationsansvarig på Polismyndigheten i Jämtlands län.

Hon berättar att kriminalteknikerna inte kunnat hitta några som helst tecken på att det skulle röra sig om ett brott.

– Det gör att vi i dagsläget inte misstänker något brott. Det finns till exempel inga tecken på stridigheter i området runt i kring, säger hon.

Anledningen till att polisen misstänker en fallolycka är att mannen hade skador i huvudet som tyder på att han har ramlat. Eventuellt när han klättrat på den betongmur som löper längs garagenedfarten.

Polisen genomförde under söndagen en hel del förhör för att få reda på hur den förmodade olyckan kan ha gått till. Bland annat hörde polisen de personer som mannen umgåtts med under kvällen men även människor som bor i husen intill olycksplatsen har fått lämna upplysningar. Polisen har bland annat talat med en person som den döde varit i kontakt med. Eftersom det samtalet ägde rum vid 04.30-tiden på söndagsmorgonen så vet polisen att dödsfallet inte kan ha inträffat dessförinnan.

Den dödes kropp ska nu skickas till rättsmedicin i Umeå för en grundligare undersökning som förhoppningsvis kan fastställa den exakta dödsorsaken.

– Det är så vi alltid gör i sådana här lägen. Det är ju fortfarande ett onaturligt dödsfall där vi hittat en död man utomhus men där alla omständigheter inte är klara, säger Ann-Christin Johnsen.

Trots att allt tyder på en olycka vill polisen i Jämtland fortfarande få fler upplysningar om dödsfallet.

– Det vill vi alltid ha. Det gör ju att vi kan komma ännu närmare inpå att kartlägga vad som har hänt, säger Kjell Johansson som var polisens vakthavande befäl under söndagskvällen.

Mer läsning

Annons