Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Trafiken i Odenskog ska filmas och utredas

I takt med att Odenskog som handelsområde byggs ut ställs högre krav på vägar och trafikflöde. Odenskogs intresseförening vill till exempel ha en ny in- och utfart från E14. Men nu är det i alla fall klart att trafiksituationen i Odenskog ska utredas.

Annons

Det är helt klart att trafikmängden i området ökat de senaste åren. I och med fortsatt exploatering genom nya detaljplaner så är det ett faktum att det kommer att bli ännu mer liv och rörelse framöver.

– Det är bestämt att en trafikutredning ska beställas, men beställningen är inte gjord ännu, säger Anne-Katrine Ångnell, exploateringschef Östersunds kommun.

Trafikmängden ska räknas och trafikflödet filmas för att skapa en uppfattning om nuläget i området. Utifrån det som kommer fram i utredningen är nästa steg att gå vidare med att titta på möjliga lösningar.

LT har tidigare skrivit om att Odenskogsföretagarna vill att de ska bli ytterligare en infart till området. Den önskade vägen ska vara en förlängning av Fagerbacken och ha en anslutning till E14.

Harry Sjöström, Odenskogs intresseförening, är positiv och säker på att vägen blir av.

– Det kommer att gå fort. Bra förslag blir av, säger Harry Sjöström.

Han tror att bygget kan påbörjas redan till våren.

– Det är inte klart hur det ska finansieras men jag förutsätter att det löser sig, säger Harry Sjöström.

Men kommunens tidplan är inte riktigt den samma. Den aktuella trafikutredning kommer troligtvis att göras i februari /mars. Utredningen ska göras under en tid när det är normaltrafik, därför kan den inte göras redan nu med tanke på att julhandeln står för dörren berättar Anne-Katrine Ångnell.

– Utifrån vad utredningen kommer fram till ska man titta vidare på åtgärder. Det är ju inte säkert att en ny påfart från E14 är lösningen, det kan vara så att det finns enklare åtgärder att göra, säger Anne-Katrine Ångnell.

– Sedan är det alltid så att investeringar vägs för och emot annat. Men jag har uppfattningen från politikerna att man vill satsa på att utveckla handeln i Odenskog, säger hon.

En förändring i Odenskogstrafiken, som ska göras redan till våren, är att bygga en rondell i korsningen Chaufförsvägen/Hagvägen.

– Det är redan bestämt. Förhoppningsvis löser det en hel del, säger Anne-Katrine Ångnell.

Mer läsning

Annons