Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Tonåringar körde 140 km/h genom villaområde

Påverkad av hasch stal den 16-årige pojken och hans två vänner en bil. När de upptäcktes av polis flydde de genom ett villaområde i Östersund i 140 kilometer i timmen.

Annons

Det var i mitten av september i år som de tre tonårspojkarna upptäckte en olåst och tjuvkopplad bil på en parkering i Östersund. Men i stället för att meddela polisen att de hittat den stulna bilen hoppade de in i fordonet och körde i väg.

Ett par minuter senare upptäckte en polispatrull bilen med de tre ungdomarna och försökte stoppa dem. Men i stället för att stanna försökte den 16-årige pojken, som körde bilen, att fly. Under sin flyktväg körde pojken i hög hastighet, på sina ställen uppåt 140 kilometer i timmen, genom ett villaområde i Östersund. Dessutom använde han gång- och cykelbanor som körfält.

Efteråt, när polisen lyckats stoppa tonåringarna, visade det sig att den 16-årige föraren var påverkad av hasch.

Nu döms den 16-årige pojken till ungdomsvård för tillgrepp av fortskaffningsmedel, grov vårdslöshet i trafik, olovlig körning, rattfylleri och narkotikabrott. Dessutom döms han för att vid ett annat tillfälle ha försök råna en jämnårig kamrat på en moped.

16-åringens två vänner som var med under färden döms till 30 timmars ungdomstjänst vardera för tillgrepp av fortskaffningsmedel och narkotikabrott.

Dessutom döms ytterligare en tonårspojke, som umgås i samma krets som de övriga, till 80 timmars ungdomstjänst för försök till rån och narkotikabrott.

Mer läsning

Annons