Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Tjänsteföretag i Östersund vill nyanställa 25 personer

Logica räknar med att nyanställa 25 personer under 2010.

– Vi hoppas på hemvändare, säger Peter Hellgren, enhetsansvarig i Östersund.

Annons

Tjänsteföretaget Logica, före detta WM-data, består i dagsläget av 75 personer som sitter i gamla Mitthögskolan, nedanför Norra skolan.

– Vi är inte så kända i Östersund, eftersom vi inte har några lokala kunder och inga konsulter som syns på stan, säger Peter Hellgren.

Företaget är inriktat på IT-system och mjukvaruutveckling. Peter Hellgren berättar att de bland annat bygger uppföljningssystem till Jasplan. De jobbar även åt apoteket och utvecklar förskrivnings- och dossystem.

– Vi som sitter i Östersund ska leverera ett system till landstingen, så att de kan utbyta information och journaler med varandra enligt nya patientdatalagen, säger han.

Logica är uppdelat i fyra regioner i Sverige. Tidigare har verksamheten i Östersund tillhört region norr.

– Förut har varje region haft ett resultatansvar. Men nu ska vi försöka bryta oss ut. Vi i Östersund är först i Sverige med att bli ett ”shared application center”, säger Peter Hellgren.

Det innebär att de kan ta lyfta sig och arbeta med åtaganden över hela landet. Verksamheten i Östersund kommer till exempel att kunna ta över arbete från Stockholm, där marknaden är överhettad.

– Vi kommer främst att anställa personer från högskolan, säger Peter Hellgren.

Tidigare har de haft ett bra samarbete med systemvetarlinjen och dataingenjörslinjen i Östersund. Även nu är förhoppningen att anställa kompetent personal med lokal förankring.

– Det skulle vara roligt om det kommer lite hemvändare. Då slipper vi slåss med andra lokala företag, säger Peter Hellgren.

Mer läsning

Annons