Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Tio år som universitet

/
  • Amanda Bengtsson och Linus Theorell sitter i balkommittén för den stora studentbalen på OSD på lördag.

Personalen firade redan i våras, men studentkåren ville dra ut på festligheterna in i det sista. På lördag firar de tio år som universitet med en stor bal på OSD. Och alla som läst på Mittuniversitetet är bjudna.

Annons

– Alla vi har pratat med är peppade på att få klä upp sig i smoking och långklänning. Vi studenter är inte så vana att gå på finfester, säger Amanda Bengtsson som sitter i balkommittén för den stora studentbalen på OSD på lördag.

Det har gått ut 10 000-tals inbjudningar och planeringen har pågått sedan mitten av mars. Otaliga timmar har lagts ner och balkommittén har både tappat medlemmar och fått nya. Två som har varit med från start är Amanda Bengtsson och Linus Theorell.

De är vana att arrangera festligheter och aktiviteter och har båda varit med i studentkåren sedan de började på Mittuniversitetet för tre respektive två år sedan. Men balen på lördag blir något utöver det vanliga.

– Det blir många fler studenter då vi bjudit in både nuvarande och gamla studenter, säger Amanda.

– Och nu är det på OSD i stället för exercishallen som vi brukar använda. OSD står för mat och lokal så vi får den där balkänslan, fyller Linus i med.

Läs även: Rekordmånga sökte – så många antogs vid Mittuniversitetet

Under kvällen blir det trerätters, dans till liveband, tal och spex. Det sistnämnda har de anlitat en toastmaster för.

– Tanken är att vi ska kunna njuta av balen. Vi ska välkomna folk i början av kvällen, sen tar toastmastern Jonas Larsson över, säger Linus.

För att dansen ska sitta har studenterna haft möjlighet att gå danskurs med instruktör från Östersund bugg & rock'n roll-klubb innan balen.

– Många som kom hade aldrig dansat förut, säger Amanda.

Vill man öva på bugg och foxtrot är sista dansträffen på Oscars i morgon kväll, dock utan instruktör den gången.

Läs även: MIUN har rekordår

Läs även: Arbetsdomstolen: Mansdiskrimineringen av MIUN-forskare "mindre allvarlig"

Mer läsning

Annons