Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Tillgänglighet och underhåll är viktigast för kommunen

När det gäller lekparker är det främst underhåll och tillgänglighet som gäller i Östersunds kommun. Med relativt små pengar är prioritering viktigt.

Annons

Under en rad år har fokus legat på att anpassa lekparkerna i Östersunds kommun så att de uppfyller de krav på säkerhet som ställs inom EU. Men nu har även ett annat arbete inletts, nämligen att göra lekparkerna tillgängliga för alla. Även för de som har någon form av rörelsehinder.

– Det senaste projektet har varit Lövberga som vi tillgänglighetsanpassat, säger Nicole Lindsjö som är stadsträdgårdsmästare på Östersunds kommun.

Eftersom budgeten för lekparker i Östersund är begränsad så handlar det uteslutande om underhåll och förändringar av befintliga parker.

– Det är väldigt sällan som vi anlägger någon ny, säger Nicole Lindsjö och berättar att det så vitt hon känner till inte tillkommit någon ny lekpark på över tio år i kommunen.

Skulle det frigöras mer pengar till investeringar och underhåll så finns behoven.

– Det skulle vara roligt att kunna hålla lekparkerna i lite bättre skick och kunna utveckla och erbjuda lite mer.

Nicole Lindsjö säger att Östersunds kommun inte gått samma väg som flera andra kommuner i landet.

– Vi har ju inte gått dit ännu att vi börjat ta bort små lekparker men tankarna finns ju. Det beror på hur ekonomin utvecklas och är en politisk fråga. Men vill man kunna skapa något mer och större så kanske man måste samla resurserna till färre platser.

Mer läsning

Annons