Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Telia flyttar alla nätjobb till Sundsvall

Telias nätbolag Skanova lägger ner hela verksamheten i Jämtland. I går fick bolagets tolv anställa på Kyrkgatan besked om att allt flyttas till Sundsvall.

Annons

Personalen på Teliasoneras bolag Skanova jobbar med leveranser av koppar och fiber och levererar även till andra operatörer än Telia.

– Det är tråkigt för Jämtland och Härjedalens utveckling att en så stor verksamhet läggs ner här, säger Sören Runesson som är facklig representant för Seko.

– Östersund och Åre expanderar väldigt kraftigt. I utbyggnaden av telekommunikationerna jobbar tio personer på Skanova i Östersund med leveranser och två bygger.

Från Teliasonera anger man effektiviseringsvinster, genom att lokalisera den här verksamheten till färre orter, som motivering till förändringen.

– De flesta som tvingas sluta i Östersund har jobbat omkring 25-30 år och de erbjuds att söka tjänster inom bolaget i övriga Sverige.

– Personalen är mycket kompetent men om det finns intresse för att flytta är oklart, enligt Sören Runesson.

Han konstaterar att Telia- sonera ekonomiskt går mycket bra nu men att det också, under flera års tid, diskuterats om nätverksamheten i Östersund ska läggas ner.

Därför kom gårdagens besked inte som någon överraskning.

Mer läsning

Annons