Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Taklagsfest slutade med misshandel – nu väntar fängelse

En taklagsfest i länet blev an aning blöt. Och när festen klingade av uppstod tumult i köket mellan samboparet i huset. Nu döms mannen till tre månaders fängelse för misshandel.

Annons
Paret hade haft taklagsfest under kvällen och alkohol hade druckits. Mannen medger att han blivit väldigt berusad under tillställningen. Festen stillade så småningom av fram på småtimmarna och paret gick och lade sig. Men så vaknade mannen då han var kissnödig. Han hamnade i köket.
Enligt kvinnan försökte mannen då sätta sig i kylskåpet. Mannen menar att han skulle leta en kopp på köksgolvet, med hjälp av lyset från kylskåpet.
När kvinnan ifrågasatte vad mannen sysslade med har tumult utbrutit. Mannen har då tagit strypgrepp om kvinnans hals och slagit henne i ansiktet och på överkroppen. Tumultet slutade då familjemedlemmar som vaknade hjälpte kvinnan att fösa ut mannen ur huset.
De versioner mannen lämnade om händelsen skiljer sig väsentligt åt mellan de uppgifter han lämnade till polisen och de han lämnade senare i utredningen. Därför anser tingsrätten att hans version är en uppenbar efterhandskonstruktion som inte går att tro på.
Tingsrätten dömer mannen till tre månaders fängelse och 13 715 kronor i skadestånd för sveda, värk och psykiskt lidande, samt för de utlägg hon haft i samband med de skador hon fick vid.

Mer läsning

Annons