Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Tågresan till Stockholm 8,5 timmar försenad

Olle Wännström från Östersund hoppade på tåget till Stockholm klockan 17.00 i söndags. Men han var inte framme förrän klockan 07.00 på måndagsmorgonen, många timmar senare än planerat. Banverket varnar för störningar under resten av veckan.

Annons

Olle Wännström bor i Östersund men gör lumpen i Stockholm och reser ganska ofta där emellan.

– Jag skulle ha varit framme 22.30 men kom inte fram till Stockholm förrän klockan 07.00 på måndag morgon, säger han.

– Jag förstår om tåg blir sen ett par timmar på grund allt som varit med snö och kyla, men 8,5 timme sent är helt vansinnigt, säger Olle Wännström.

Han berättar det började krångla redan när han klev på tåget.

– Det var en hel del dubbelbokningar och flera som inte hade plats och fick sitta i restaurangvagnen.

– Förutom det gick resan bra till Gävle men där blev det något fel med loket. De körde lite fram och tillbaka där när man skulle fixa ett nytt lok, men inte förrän klockan sex kunde vi lämna Gävle.

Olle Wännström är bara en av många som drabbas av störningar i tågtrafiken på senaste tid, och det verkar ta ett tag innan det löser sig.

I ett pressmeddelande skriver Banverket att den snö som fallit under helgen kommer att fortsätta ge störningar i tågtrafiken under en stor del av veckan.

Stockholmsområdet är mycket drabbat men Banverket förväntar sig också problem med fjärrtågen runt om i landet. Resenärer rekommenderas ha goda tidsmarginaler eller att helt undvika resor som inte är absolut nödvändiga.

Vad gäller godstrafiken kommer transporter med gods som fyller viktiga funktioner i samhället att prioriteras.

Mer läsning

Annons