Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Svårt hitta nya polisstationen

/
  • Efter att ha åkt en bit utefter Fyrvallavägen i området finns en skylt som skvallrar om polisens nya tillhåll. Skylten står lutad mot ett träd från Fyrvallavägen, så besökare måste hitta in dit först och främst.  Foto: Ulrika Andersson
  • Christopher Landström gör sitt första besök på nya polisstationen. ”Det var inte lätt att hitta hit och jag vet inte var jag får parkera. På framsidan, på gården, får man inte det så jag har ställt mig utefter vägen”, säger han.
  • Jan Hellström, säkerhetsansvarig inom polismyndigheten, undrar också vart skyltarna är. ”Vi var lovade att de skulle finnas på plats när vi flyttade hit”, säger han. Han håller med om att det kan vara lite svårt att hitta. ”Men vi har ju satt upp en skylt själva”, säger han.

Snart har en månad gått sedan polisen flyttade från Köpmangatan till Fyrvalla. Men det är inte helt enkelt att hitta dit. Det finns ännu inga skyltar som signalerar polisstation utefter Stuguvägen, Genvägen eller vid Fyrvallarkorsningen.

Annons

Christopher Landström är på väg in till polisens nya reception när LT träffar honom.

– Det var sjukt svårt att hitta, säger han.

Han hade också svårt att hitta parkeringsplats.

– Jag har ställt mig på vägen här utanför, säger Christopher Landström.

För den som vet var infarten är, det vill säga från Fyrvallarondellen in på Fyrvallavägen, är det lättare att hitta rätt. Efter att ha åkt en bit utefter vägen i området så står en skylt uppställd mot några träd som visar vägen.

Jan Hellström, säkerhetsansvarig hos polisen, ställer sig också frågande till avsaknaden av skyltar.

– Det är kommunen som ska ordna med det. Från Genvägen, Fyrvallakorset och Fyrvallavägen ska det skyltas. Det skulle vara klart tills vi flyttade hit, men jag har faktiskt inte haft tid att ringa och fråga vad som hänt, säger Jan Hellström.

LT ringer och frågar Jan Asplund, trafikingenjör vid Östersunds kommun, om skyltningen.

– Vi fick en beställning för några veckor sedan och jag tror att de kan ha kommit nu. Så det ska vi ordna. Men det är lite konstigt ... till gamla polishuset behövdes inga skyltar, säger han.

På gården som vetter mot entrén, som inte är någon allmän parkeringsplats, kommer det att bli handikapparkeringsplatser. Polisen kommer också att ha två platser dit besökare som kommer för att visa upp bilar, till exempel för skador, kan parkera.

Men parkeringar finns det i övrigt gott om berättar Jan Hellström.

– Besökare ska parkera på de parkeringar som redan finns i området, säger han.

Det finns en direkt till vänster vid infarten på Fyrvallavägen, det finns också parkeringar uppe vid Försäkringskassans lokaler, berättar han.

Men det är inte självklart då det inte finns skyltar som markerar att man som polisbesökande får lov att ställa sig där. Och det var därför Christopher Landström parkerade utefter Fyrvallavägen.

För närvarande är det inte heller möjligt att gå in genom den rätta entrén till byggnaden där polisen finns och där besökarna senare kommer att gå in för att träffa de andra myndigheterna och verksamheter som ska flytta till Certushuset. Entrén håller på att byggas om.

– Den kommer att vara klar om två veckor, säger Jan Hellström.

Fram till dess ska polisens besökare gå in genom en mindre dörr till höger om den stora entrén.

Trots svårigheter att hitta in i rätt hus och hitta parkering tycker Christopher Landström att polishusets nya placering är bra.

– Det blir jättebra att man samlar flera myndigheter på ett ställe. Jag tror också att det gör att sammanhållningen bland personalen blir bättre när det blir finare och större utrymmen. Poliserna syns ju ute i centrum ändå så det spelar ingen roll att huset ligger längre ifrån, säger han.

Mer läsning

Annons