Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Svårt att få extrajobb? Gör som Izabell och Lisa

/
  • Izabell Bergman och Lisa Landin vill i framtiden jobba med barn och därför söker de nu extrajobb som barnvakter. ”Det handlar inte bara om att tjäna pengar, utan det är bra erfarenheter också”, säger Lisa Landin.Foto: Henrik Flygare

Izabell Bergman och Lisa Landin är intresserade av barn och behöver ett extrajobb. Därför ska de nu söka jobb som barnvakter.

Annons

Izabell Bergman och Lisa Landin tycker att det är svårt för unga att få extrajobb och att det är många som konkurrerar om samma jobb.

– De flesta söker jobb på caféer eller snabbmatsrestauranger och därför är det svårt att få extrajobb på sådana ställen, säger Lisa Landin.

Därför tänker tjejerna söka jobb inom en helt annan bransch.

– Vi tycker att det är smart att sitta barnvakt istället för att söka något annat jobb, säger Izabell Bergman.

Izabell Bergman och Lisa Landin går första året på barn- och fritidsprogrammet på Wargentin. De vill gärna arbeta med barn i framtiden och ser därför flera möjligheter med att jobba som barnvakter.

– Det handlar inte bara om att tjäna pengar, utan det är bra erfarenheter också, säger Lisa Landin.

Tjejerna har länge funderat på att jobba som barnvakter, men det var när de praktiserade på ett dagis nu i december som de bestämde sig för att börja söka jobb.

– Det var så roligt på dagiset med alla barn, säger Lisa Landin.

– Och så var det så himla lätt att få kontakt med dem, fortsätter Izabell Bergman.

Tjejerna tror att det finns föräldrar i Östersund som är i behov av barnvakter och de tror också att de själva skulle passa bra för jobbet.

– Det viktigaste är att föräldrarna kan lita på oss, säger Izabell Bergman.

Mer läsning

Annons