Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Svarar på kritiken mot Traktörenhuset

/
  • De handlare som inte klarar av en stängning av passagen genom Traktörenhuset har en osund verksamhet. Det anser Mikael Rånes på Akelius som ansvarar för ombyggnationen.

Akelius norrlandschef, Mikael Rånes, svarar på kritiken kring ombyggnaden av Traktörenhuset. Han anser att de handlare som inte klarar av förändringen driver en osund affärsrörelse.

Annons

Fastighetsbolaget Akelius håller just nu på att bygga om inne i Traktörenhuset i Östersund. Bland annat ska Ica få större utrymmen för sin butikslokal i fastigheten. Förändringarna innebär bland annat att passagen genom huset försvinner. Möjligheten att gå mellan Prästgatan och Kyrkgatan genom Traktörenhuset har därmed försvunnit.

Förändringen har retat flera näringsidkare som menar att handeln kommer att ta skada när människor inte längre kan passera genom huset. LT berättade tidigare om Lekstugans ägare, Tommy Bäckman och Camilla Wallner, som anser att Akelius har spelat ett fult spel för att få igenom sina byggplaner. Bland annat genom att inte ge handlarna tillräckligt mycket information.

Men Norrlandschefen Mikael Rånes håller inte med om den beskrivningen. Han anser att Akelius har informerat hyresgästerna i god tid om de planerade förändringarna.

– Vi har träffat dem och lyssnat på dem men inte haft samma åsikt och därför jobbat vidare med våra planer. Men jag kan förstå att det finns en upprördhet bland de personer som upplever att de hamnat i kläm.

Mikael Rånes vill inte spekulera om hur handeln kommer att påverkas av stängningen. Men han anser att den handlare som inte klarar av en sådan förändring har en osund affärsverksamhet.

– Har man haft en verksamhet i många år så borde den kunna stå på egna ben. Klarar man inte av det så är verksamheten osund.

Akeliuschefen tror heller inte att de folkströmmar som tidigare rört sig genom huset genererat särskilt mycket handel.

– Det här är mer en genomfartsled och en värmestuga för en hel del studenter men givetvis en del äldre som bara passerar för att värma sig. Det genererar inte mycket merförsäljning och jag kan knappast tänka mig att någon slänger sig in och fikar eller handlar leksaker bara för att man ska gå igenom. När vi har tittat på det här så är det många som bara går rakt igenom för att värma sig eller för att ta en genväg till Ica.

Mikael Rånes säger också att Akelius inte skulle ha något emot att bli av med någon av de hyresgäster som inte gillar situationen.

– Vi har varit väldigt öppna och fört en dialog med hyresgästerna. Vi har sagt att om de inte känner att det här fungerar så får vi ta en diskussion om att avsluta kontraktet i förtid.

Mer läsning

Annons