Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Sundqvists psykiska hälsa ifrågasatt

Maths O Sundqvists psykiska hälsa har blivit en het potatis. Enligt en reporter på TV8 ska Riksgäldens informationschef, Marja Lång, ha sagt att Maths O inte är psykiskt frisk.

Annons

Citatet som under dagen valsat runt i ett flertal medier lyder: "Han är inte riktigt psykiskt frisk och han får gärna mosa sig själv i tv." Uttalandet fälldes enligt en reporter på TV8 av Marja Lång då hon pratade om den jämtländske finansmannen Maths O Sundqvist. Uttalandet lästes upp i TV8:s program Adaktusson och har fått mycket uppmärksamhet.
Enligt Svenska dagbladet reagerade Maths O starkt på uttalandet.
– Vad är det för en jävla sak att säga? Det passar väl sig inte för en myndighetsföreträdare att säga så. Det visar på dålig respekt för sina medmänniskor, var hans kommentar efter programmet.
Marja Lång hävdar att hon blivit felciterad men medger att hon kommenterat Maths O Sundqvist mentala hälsa och ångrar sig.
– Jag är ingen psykiatriker, jag kan inte yttra sig om någons psykiska hälsa. Jag blev uppringd av en reporter som ville ha med Bo Lundgren i programmet och kanske sade något i stil med att Maths O Sundqvist varit utsatt för stor press och kanske inte är i balans. Det var dumt av mig att säga så också naturligtvis, säger hon.
Miljardären och Kaxåssonen Dan Olofsson är en av de som reagerat på uttalandet.
– Det är en skandal att en myndighetsföreträdare uttrycker så. Men jag är inte förvånad. Hela den här historien innehåller så många övergrepp och det här är bara ett av dem, säger han till Svenska dagbladet.

Mer läsning

Annons