Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Sundqvist: Det är ett finansiellt justitiemord

– Den här frågan måste kunna lösas på ett helt annat sätt. Det är ett finansiellt justitiemord man försöker genomföra.
Det säger Maths O Sundqvist som beklagar Carnegies agerande och hävdar att han kan lösa miljardskulden bara han får mer tid på sig.

Annons

– Självklart beklagar jag att Carnegie tagit detta steg i stället för att sätta sig ner med mig för att hitta en lösning som är fördelaktig för alla inblandade och som möjliggör för mig att fortsätta, säger Maths O Sundqvist.

– Jag har visat att jag både vill och kan göras rätt för mig.

I ett uttalande hänvisar han till att han klarar att betala räntor och amortera på lånen, men att lägga upp hela beloppet i dag är givetvis inte att tänka på.

Och med tanke på dagens finanskris är det inte många som klarar att lösa alla sina lån direkt.

Han konstaterar också att det finns betydande värden i koncernen Skrindan och hänvisar till beräkningar gjorda av utomstående bedömare.

– Det är uppenbart så att Carnegie helt krasst räknar med att på detta sätt kunna lägga beslag på de övervärden som finns i koncernen.

– Enligt externa och professionella värderingar överskrider tillgångarna minus skulderna vida den skuld som jag har till Carnegie.

– Genom auktionsförfarandet hoppas Carnegie inte bara täcka sin skuld – de hoppas komma över betydligt mer, enligt Maths O Sundqvist.

Mer läsning

Annons