Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Studentkåren: Finns kvalitetsbrister på Kyrkgatan 78

Studentkåren i Östersund håller med om att det finns kvalitetsbrister i boendet på Kyrkgatan 78 i Östersund. Kåren hoppas bland annat på renoveringar och underhåll av lägenheter och tvättstugor.

Annons

Johan Liljeholm är vice ordförande i studentkåren. Som ansvarig för bostadsfrågor inom kåren har han kontinuerlig kontakt med de hyresvärdar som hyr ut lägenheter till många av Mittuniversitetets studenter. Östersundsbostäder är den största hyresvärden med cirka 600 lägenheter.

Den bristande kvalitén på Kyrkgatan och studentboendet Monopolet på Prästgatan i Östersund bör åtgärdas enligt Johan Liljeholm. Han vill bland annat att vissa lägenheter ska utrustas med bättre vitvaror och ventilation. Internet till alla bostäder är också en sak som studentkåren jobbat hårt med.

– Vi har länge jobbat för att internet ska ingå i hyran i alla bostäder som hyrs ut av Östersundsbostäder. Där har vi kommit väldigt långt och till sommaren tror jag att alla lägenheter kommer att ha internet. Det blir en mindre hyreshöjning men betydligt billigare än om man skulle skaffa internet på egen hand.

Johan Liljeholm berättar att standarden i Östersundsbostäders utbud skiljer sig en hel del mellan olika boenden.

– Allra flest klagomål får vi från Kyrkgatan och Monopolet. Tvättstugorna går sönder i ett, de lagas förstås men det kan ta några dagar ibland, säger Johan Liljeholm.

När det gäller hyrorna säger han de är för höga i förhållande till de studiemedel som betalas ut till studenter. I vissa fall går nästan hälften av studiestödet till enbart hyran.

– Över 3 000 kronor är för mycket för en student att betala.

Samtidigt säger Johan Liljeholm att hyrorna för studenter i Östersund inte är särskilt höga enligt en nationell undersökning som kåren medverkat till.

Mer läsning

Annons