Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Studenterna: Vår hälsa är god

Studenterna på Mittuniversitetet har god hälsa. De är mycket stressade över studiekraven och möjligheterna att få jobb. Men det råder ingen större risk för riskabla alkoholvanor.

Annons

Ungefär så kan man sammanfatta den nyligen presenterade studenthälsoenkäten ”Hej, hur mår du?” som Mittuniversitetet tagit fram genom avdelningen studentcentrum på lärosätet.

Nu baseras visserligen undersökningen bara på 382 svar vilket är 4,5 procent av de nästan 8 500 studenter som går på universitetet.

”Utifrån denna låga andel svaranden konstateras en svårighet att dra några slutsatser då man vanligen önskar en svarsfrekvens på minst 50 procent . Materialet kan däremot ge en bild av hur studenter vid Mittuniversitetet svarar på frågor om deras levnadsvanor, hälsotillstånd m.m”, skriver de ansvariga bakom undersökningen.

Och bilden av hur studenterna mår på Mittuniversitetet är tämligen komplex.

Majoriteten av studenterna mår riktigt bra och trivs bra med studentlivet. Alkoholvanorna är långt mycket bättre än många andra undersökningar där den här undersökningen pekar på att nästan hälften av studenterna endast dricker alkohol en gång i månaden och då blir det ett till två glas per tillfälle.

, skriver studentcentrum.

Baksidan av studentlivet är, inte helt oväntat, stressen kring studiekraven. Nära hälften av studenterna besväras väldigt mycket av pressen att lyckas uppfylla kraven.

De kategorier som visar sig ha största andelarna av dem som besväras mycket är:

Funderingar inför framtida jobbmöjligheter (24 procent).

Att klara examinationen (21 procent).

Muntliga framträdanden (18 procent).

Mer läsning

Annons