Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Studenterna blir allt fattigare

Under 2010 kommer studenterna i Sverige gå back med 625 kronor i månaden.

Annons

Enligt en undersökning som Sveriges förenade studentkårer, SFS, har gjort, kommer studenterna i landet gå back med 625 kronor varje månad. Något som måste åtgärdas om Sverige långsiktigt ska kunna upprätthålla ett kunskapssamhälle i världsklass. Att studenterna går back går ut över studierna och därmed de kunskaper de tar med sig, anser SFS.

– Studenter går back 625 kronor i månaden under 2010. Alla studenter har inte möjlighet att arbeta extra vid sidan om heltidsstudier. Det låga studiemedlet leder därmed till att många studenter inte kan kroncentrera sig på sina studier, vilket i sin tur leder till försämrade kunskaper och att många studenter fastnar i systemet och inte tar sig genom sin utbildning i tid, säger Klas-Herman Lundgren, ordförande för Sveriges förenade studentkårer i ett pressmeddelande.

Att arbeta extra vid sidan av studierna ska vara en möjlighet inte ett ekonomiskt krav anser SFS. Som student gäller det att dra in på utgifter.

Per Skoglund som studerar sportteknologi på Mittuniversitetet, säger till LT att maten är det första som han försöker spara på.

– Matlådor det viktigaste, det har jag märkt att man sparar in på. Första året innan man får in alla rutiner går man back.

Mer läsning

Annons