Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Studenter och företagare möttes under karriärveckan

/
  • Martin Gidlund, till vänster, lanserar sin företagsidé för Marcus Thorhuus, webb- och reklambyrån Mina bästa polare, Pelle Simonsson, Incubator, och Annika Cawthorn, MIUN Innovation
  • – Det är full rulle och det känns jättebra, tyckte Veronica Johansson, projektledare i studentkåren, och Sofia Klasson, arbetslivskoordinator på MIUN.
  • Martin Gidlund, till vänster, lanserar sin företagsidé för Marcus Thorhuus, webb- och reklambyrån Mina bästa polare, Pelle Simonsson, Incubator, och Annika Cawthorn, MIUN Innovation
  • Malin Aktius, dammsäkerhetsingenjör på Jämtkraft, lockade med sommarjobb och en minitävling med el-bilen i bakgrunden.

I morgon avlutas karriärveckan på Mittuniversitetet, MIUN, i Östersund.

Studenter och företagare har mötts för att utbyta idéer och eventuella jobb.

Annons

I ljushallen intill biblioteket på Campus, hade företag och myndigheter sina små montrar med godisskålar, gratispennor och litet annat krimskrams för att locka intresserade studenter.

Naturligtvis var den viktigaste grejen att intressera de studerande för framtida jobb liksom för studenterna att visa framfötterna.

Utställarna kunde erbjuda jobb av olika slag liksom praktikplatser.

Sådana här arbetsmarknadsmässor har funnits tidigare. Nytt för i år är karriärveckan. Föreläsningar och workshops i måndags och tisdags följdes upp under onsdagens jobbmässa med samtal och goda råd. Det kunde till exempel handla om hur man skriver ett bra CV.

– Det är full rulle och det känns jättebra, tyckte Veronica Johansson, projektledare i studentkåren, och Sofia Klasson, arbetslivskoordinator på MIUN.

I ett bås satt studenter och lanserade diverse idéer i ett "mini-draknäste" inför några personer från reklam- och innovationsbranschen.

För tillfället satt studenten Martin Gidlund på en stol och grillades.

Han hade en idé om en viss typ av pjäxa. Mer än så berättade han inte så länge LT var kvar.

– Vi kollar lönsamhet och marknadsföring, berättade Marcus Thorhuus, Pelle Simonsson, och Annika Cawthorn som kommer från olika företag.

Mer läsning

Annons