Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Storvarsel inom landstinget

Landstinget varslar - 115 årsarbeten berörs. Syftet är att komma i ekonomisk balans 2009.
Vilka verksamhetsområden som berörs är ännu inte känt.

Annons

Som en följd av den ekonomiska krisen inom landstinget och det pågående omställningsarbetet har landstinget i dag lämnat in ett varsel.
Varslet motsvarar 115 årsarbetare och är direkt kopplat till nödvändiga effektiviseringar för att komma i ekonomisk balans under 2009.
– Vi har gjort en första uppskattning av antal. Siffran är inte precis och vi vet inte heller i dagsläget vilka personer eller yrkeskategorier som kommer att beröras. Antalet kan dessutom komma att öka. Allt eftersom vi får en klarare bild av antal berörda kommer landstinget att inleda förhandlingar med facken och precisera varslet löpande, säger Björn Ahlnäs, chef för ledningsstab personal i ett pressmeddelande.
Några uppgifter om inom vilka verksamhetsområden personalneddragningarna kommer att ske har landstinget ännu inte.  Det kommer enligt Björn Ahlnäs heller inte att behöva betyda att 115 personer sägs upp, pensionsavgångar och att inte tillsätta vakanta tjänster kan vara en del av lösningen.
– Varslet är inte preciserat och ska ses som en första åtgärd för att ge arbetsmarknadsmyndigheterna möjlighet att planera och vidta åtgärder som behövs för att underlätta omställningen för berörd personal, säger Björn Ahlnäs, chef för ledningsstab personal.

Mer läsning

Annons