Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Stortorget synades i sömmarna

/
  • ”Vi noterar det som ska åtgärdas  och det som inte är klart”, säger Bertil Danielsson, till höger.
  • Väggen mot huset med adress Stortorget 4 fixas också till i anslutning till ombyggnaden av torget. Här blir det en stendekoration. Utsmyckningen hör dock inte riktigt till ombyggnaden av torget utan det är fastighetsägaren som ansvarar och den utförs av företaget Granit och form från Ås.  Foto: Håkan Luthman
  • Samtidigt som Stortorget slutbesiktas pågår arbetet med utsmyckningen av väggen mot det hus där bland annat Hobbyboden finns. Det är Åsa och Stefan Jönssons företag från Ås som fått uppdraget.Foto: Håkan Luthman
  • Vid slutbesiktningen av Stortorget deltar entreprenörer och representanter för beställaren, det vill säga kommunen. Besiktningen leds av en besiktningsman.”Vi tittar på allting, markjobb, betong, VVS och hela köret”, säger Bertil Danielsson, avdelningschef på gat- och parkförvaltningen i Östersunds kommun.Foto: Håkan Luthman

23 oktober ska Stortorget i Östersund invigas. I går påbörjades slutbesiktningen.

Annons

I går inleddes slutbesiktningen av Stortorget i Östersund. Arbetet med torget ska snart vara avslutat och det är mindre än två veckor kvar till invigningen.

– Vi har tittat på ytorna, på skiffret och de gula ytorna, säger Bertil Danielsson, avdelningschef på gat- och parkförvaltningen i Östersunds kommun. Vi tittar på allting, markjobb, betong, VVS och hela köret.

Under måndagen upptäcktes några mindre saker som ska åtgärdas innan torget är klart.

– Det är lite detaljer, inga dramatiska saker, det kan vara fogar på vissa ställen eller trasiga stenar, säger Bertil Danielsson.

Bertil Danielsson berättar också att det ännu inte går att säga vad den slutliga prislappen för torget kommer att bli.

– Det kan ta ett tag till innan vi vet den exakta kostnaden.

Samtidigt lite längre ner på Stortorget pågick ett intensivt arbete med utsmyckningen av väggen som kommer avgränsa torget mot huset där bland annat Hobbyboden ligger.

Skiffer och andra stenar kommer att klä väggen, men det arbetet hör egentligen inte i hop med bombyggnaden av Stortorget utan finansieras av fastighetsägaren. Slutbesiktningen av Stortorget kommer att fortsätta under tisdagen.

Mer läsning

Annons