Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Stort kalas när Mimergården fyllde 20 år

/
  • Tilda Kvist, tre år, hälsar på stora syster Frida på förskolan och hon tycker att systerns raket är fin. Robin Winger, sju år, har byggt en egen raket av bland annat folie.  Foto: Ulrika Andersson
  • Tage Andersson, Julia Berg och Oliver Arkander Edholm går alla i tvåan. De tycker att rasterna är roligast på skolan. ”Då kan man leka och det är bra”, säger Tage.
  • Margaretha Johansson har arbetat som lärare på Mimergården sedan starten 1989.

Mimergården firar 20 år som skola och det uppmärksammades i går med öppet hus.

Annons

Under hela förmiddagen och en bit in på eftermiddagen var skolan öppen för allmänheten där både föräldrar, före detta elever och personal från förr kom på besök.

Väggar och tak pryddes av elevernas egna arbeten med både tolkningar av siffran 20 men också utställningar av höstens tema luft. Även en 20 år gammal film från olika skolaktiviteter visades i en av skolsalarna.

Inne i förskolans lokaler visar barnen upp sina raketer och planeter som de har skapat när de arbetat med veckans tema om rymden. Robin Winger, sju år, har lärt sig mycket av att bygga raketer och planeter.

– Månen är ingen planet och solen är en stjärna, säger Robin samtidigt som han lyfter fram sin silvriga raket.

Läraren Margaretha Johansson har arbetat på Mimergården sedan den startade.

– Jag trivs så himla bra på den här skolan, det är en kreativ miljö där det är högt i tak.

Åldersintegrering och att skolans lokaler är efter 20 år fortfarande fräscha är något som Margaretha Johansson vill lyfta fram som några exempel på Mimergårdens fördelar. Åldersintegreringen innebär att klasser blandas från två årskullar, där exempelvis tvåor och treor delar klassrum.

– Eftersom eleverna ändrar klassformation varje år hamnar eleverna inte i ett fack som följer dem genom skolgången. Lärarna får samtidigt en bättre överblick och ser varje elev, säger Margaretha Johansson.

Något som lockade Tage Andersson, Julia Berg och Oliver Arkander Edholm, som alla tre går i tvåan, var bilderna på andra elever på skolan som låg framme för allmän beskådan.

– Det är roligt för att skolan fyller år, säger Julia samtidigt som hon och klasskompisarna bläddrar vidare i skolkatalogen.

Mer läsning

Annons