Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Storsmugglare får sänkt straff

Hovrätten sänker straffet med ett år till fyra års fängelse för en 25-årig man för insmuggling av dopingpreparat från Kina.

Annons

Som LT tidigare skrivit avtjänade 25-åringen ett långt fängelsestraff när han i februari åkte fast för att ha skött insmugglingen av stora mängder dopingpreparat från Kina, via en mobiltelefon från fängelset.

Polisen uppskattade värdet till 500 000 kronor på marknaden. Det handlar om smuggling av 500 gram testosteron, 495 gram tamoxifen och 498 gram testosteronderivat.

Hovrättens dom avser också att mannen pressat två personer på pengar och tjänster och hotat med sitt samröre med X-team och Brödraskapet Wolfpack. Personerna hade tidigare vittnat i en rättegång mot 25-åringen.

Tingsrätten dömde 25-åringen till två års fängelse för smugglingen och senare tre års fängelse i samband med att grovt övergrepp i rättssak uppdagades.

Hovrätten konstaterar att en sammanvägning ska göras av brottsligheten i båda domarna.

Enligt en prejudicerande dom i Högsta domstolen innebär detta i praktiken att det straff som utmäts vid flerfaldig brottslighet i allmänhet ligger väsentligt lägre, än om man lägger ihop straffen för varje enskilt brott.

En annan man i smugglingshärvan får sitt straff fastställt till ett år och sex månaders fängelse av hovrätten. Han döms för grov smuggling och försök till grovt dopingbrott.

Mer läsning

Annons