Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Storsjöskolans brandlarm blir fråga för Arbetsmiljöverket

Leif Persson tar frågan om Storsjöskolans bristfälliga brandlarm till Arbetsmiljöverket. Som huvudskyddsombud är han inte nöjd med kommunens sätt att ta tag i problemet.

Annons

Förra veckan berättade LT att . Trots att hon upprepade gånger har kontaktat sina överordnade och så har larmet inte förbättrats så att det hörs i hela skolan.

I slutet av januari lämnade de fackliga huvudskyddsombuden in en till kommunen där de krävde att få veta hur kommunen tänker lösa problemet. I veckan kom svaret.

Kommunen konstaterar att brandlarmet fungerar men att det inte hörs tillfredsställande i hela skolan. De ansvariga på kommunens fastighetskontor kan inte lämna besked om när brandlarmet ska bytas ut men säger att ett nytt larmsystem ska köpas in. Leif Persson på Lärarförbundet är inte nöjd med svaret.

– Min intention är att ta den här skrivelsen och gå till Arbetsmiljöverket och se vad nästa steg kan bli och om vi kan få någon hjälp av dem.

I kommunens svar till huvudskyddsombuden står att den som ansvarar för larmfrågan har semester och kommer tillbaka i mitten av februari.

– Om någon är på semester så måste det finnas en ersättare. Så fungerar det på andra jobb och arbetet måste kunna fortsätta, säger Leif Persson.

Han tycker att hela den här processen har tagit alldeles för lång tid.

– Rektorn har ju drivit det här en längre tid utan att någon har lyssnat på henne. Sedan när man slår näven i bordet och vill att det ska hända någonting då börjar de skylla på varandra. Ingen har hört något och ingen vet något. Det är lite dålig stil. Det här är en så viktig funktion att det måste tas på allvar. Att det här inte är åtgärdat redan det begriper jag inte.

Mer läsning

Annons