Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Större barngrupper i Östersunds förskolor

Barngrupperna i Östersunds förskolor ska bli större. Så lyder ett förslag som politikerna ska ta ställning till i veckan. Förslaget innebär en tillbakagång till 18 barn per avdelning.

Annons

Att minska storleken på barngrupperna i den kommunala förskolan har länge varit en omdiskuterad fråga. Till sist kom det efterlängtade beslutet som innebar att antalet barn på förskoleavdelningarna i Östersunds kommun började minskas under förra året. En minskning som var planerad att fortsätta under 2009 och 2010.

Men det verkar som om glädjen blir kort på de förskolor där antalet barn redan hunnit gå från 18 till 17 per avdelning. De bistra ekonomiska tiderna har lett till att de styrande i kommunen ändrat uppfattning när det gäller antalet barn på varje avdelning.

Politikerna anser helt enkelt att kommunen framöver inte kommer att ha råd med ett färre antal barn på varje förskoleavdelning eftersom det i sin tur leder till fler anställda och att kommunen måste driva fler förskoleavdelningar.

Barn- och utbildningsnämnden ska ta ett beslut i frågan på onsdag. Om de säger ja innebär det att kommunen från och med 1 augusti i år kommer att placera i genomsnitt 18 barn per avdelning i stället för 17. Samtidigt som politikerna vill öka antalet barn per avdelning så skriver man att ökningen ska vara tillfällig.

Mer läsning

Annons