Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Stor insatsstyrka sökte saknad

/
  • Hundföraren Mimmi Brissler sökte igenom ett stort område med sin hund. Mannens bil stod kvar på gårdsplanen. Foto: Jan Andersson
  • Polisen Johan Magnusson kan via skärmen följa var patrullerna i skogen letar.
  • Lillian Gundt och Magnus Gunnarsson från frivilliga motorcykelklubben lastar av sina cyklar.
  • Poliserna Mimmi Brissler och Jörgen Modin kollar upp nya sökområden.
  • Insatsledaren Kjell Johansson, längst till höger, visar poliserna Anders Sundstedt och Hanna Fagerström nya sökområden.

Ett tiotal poliser med hundar, helikopter, mc-förare och frivilliga sökte under hela torsdagen efter den 50-årige man som varit försvunnen från sitt hem vid Djuriken, norr om Pilgrimstad.

På torsdagskvällen fanns det fortfarande inget spår efter honom. Polisen vet inte hur länge man ska fortsätta att leta.

Annons

Det var sextiden på onsdagsmorgonen som mannen försvann från sin bostad och anhöriga larmade polisen på förmiddagen. Genast drogs ett stort sökpådrag igång med helikopter och fyra hundpatruller.

Polisen sökte till sent på kvällen, men tvingades sluta på grund av mörkret vid 22-tiden. I går morse återupptogs letandet med helikoptern och hundpatrullerna.

– Det är svårt att veta i vilken riktning vi ska sätta in vårt letande, säger polisinsatschefen Kjell Johansson. Mannen kan ju i ha gått åt vilket håll som helst. Men vi tycker att han borde ha klarat natten bra eftersom det inte var så kallt. Dessutom var han relativt välklädd.

På mannens gårdsplan har polisen satt upp sin sambandscentral och vid en dataskärm i polisbussen kan polisen Johan Magnusson följa de olika hundpatrullernas rörelser via GPS.

– Här kan jag följa exakt i vilket område patrullerna befinner sig och var de söker. Det syns direkt på skärmen om de skulle missa något ställe, säger han.

Kvar på gårdsplanen står mannens bil och polisen har också fått veta att hans plånbok ligger kvar hemma i huset.

En av hundförarna är Anders Norén vid Östersundspolisen.

– Nu har jag gått cirka en mil i svår terräng med blötmyrar, hyggen och tät skog, men inte sett ett enda spår. Älg och annat vilt är det gott om, men vi har inte sett ett enda mänskligt avtryck.

På förmiddagen fick polisen hjälp av frivilliga motorcykelklubben i Östersund som med två förare sökte av skogsbilvägarna i området.

– Det är perfekt att leta med motorcykel, då förstör man inte eventuella spår för hundarna, sa Magnus Gunnarsson och Lillian Gundt innan de försvann på sina cyklar.

På eftermiddagen började inspektören Jörgen Modin att söka i Hållstasjön med båt. I fören stod kriminalsökhunden Izor, som är utbildad att hitta kroppar i vatten.

– När det gäller försvunna personer, då spar vi inte på några resurser. Vi gör allt för att hitta den som saknas, säger Modin,

Polisen misstänker inget brott i samband med försvinnandet.

Mer läsning

Annons