Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Stor butikskedja öppnar i Östersund

Butiksjätten Biltema är på väg till Östersund.

Bolaget förhandlar redan om tomtmark vid två hemliga placeringar.

– Så fort vi får bygglov är vi färdiga att sätta i gång, säger Kent Frennesson, vd på Biltemas fastighetsbolag Buffin real estate.

Annons

I dag kan LT avslöja att biltillbehörs- och detaljkedjan Biltema har långt gångna planer på att öppna ett varuhus i Östersund.

– Vi har två ställen vi tittar på i Östersund. Jag vill inte säga var de ligger riktigt. Vi håller på och förhandlar med fastighetsägarna, säger Kent Frennesson hemlighetsfullt. Han är vd för Biltemas fastighetsbolag Buffin real estate.

Han berättar att företaget också haft kontakt med representanter för kommunen.

Östersunds kommuns näringslivschef Magnus Lindgren hoppas på Biltema.

– Biltema är en etablering som vi välkomnar. De är en dragare och vi har haft bra kontakter med dem genom många år, säger han.

Under de senaste åren har Biltema haft en aggressiv expansionsstrategi. Ett uttalat mål är att fördubbla omsättningen på fem miljarder kronor från 2009 till tio miljarder 2015. Ett annat mål är att växa till över 130 varuhus i hela Norden – idag finns drygt 80 stycken.

Biltema har två olika varuhusstorlekar – 4 000 respektive 6 000 kvadratmeter.

– Om det blir det stora eller det mindre beror lite på vilken tomt vi köper. Vi har inte riktigt bestämt oss om det, säger Kent Frennesson.

Hur lång tid tar det innan Biltema öppnar i Östersund?

– Det är när vi får ett bygglov. Vi själva har inget vi måste vänta på.

Mer läsning

Annons