Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Stölder på skola drabbade norskt lag i Storsjöcupen

Deltagare inkvarterade på Torvalla skola i samband med Storsjöcupen drabbades av stölder när två utomstående personer plockade på sig saker från lokalerna.

Annons

En misstänkt man och kvinna iakttogs i samband med stöldbrottet vid 20.30-tiden på fredagskvällen.

Stölden upptäcktes och polisen fick larm om vad som var på gång.

– Kvinnan greps på platsen och killen sprang men greps en bit därifrån sedan han spårats upp i området, säger Magnus Hamstig vakthavande befäl.

När polisen gjorde husrannsakan hemma hos den misstänkta kvinnan påträffades en mängd föremål som bedöms vara stulna vid olika tillfällen.

Flera mobiltelefoner, en kamera, en Ipod och en dator ingår i det gods som polisen tog i beslag för att matcha mot tidigare stöldanmälningar och tillhörigheter som deltagare på Storsjöcupen saknar.

Utredningen pågick under natten mot lördag och förhör samt fortsatt utredning med de misstänkta var aktuell under lördagen.

– Det bodde norrmän i lokalen som skulle åka hem på lördagen.

– För att de skulle få med sig sina stulna grejer jobbade vi på för att klarar ut vem som ägde vad, enligt Magnus Hamstig.

De misstänkta är kända av polisen sedan tidigare. Kvinnan släpptes på söndagen. Mannen var då fortsatt anhållen och det lutade mot att begära honom häktad.

Det finns även narkotikabrott kopplat till eget bruk med i bilden.

Polisen utreder också om mannen ska misstänkas för rån i samband med att han satt sig till motvärn och hotat någon, eller några, som försökte ta tillbaka stulna saker.

Mer läsning

Annons