Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Stökigt och bråkigt nyårsfirande

Fylleri, bråk och misshandel är polisens sammanfattning av nyårsfirandet, kvällen och natten mot fredag.

Annons

 – Det har varit stökigt och bråkigt både i Östersund och Åre, patrullerna som jobbade hade mycket att göra.  De fick gjuta olja på vågorna och lyckades avstyra många misshandlar, säger vakthavande polisbefäl Frank Nilsson.
Men det har inte skett några allvarliga våldsbrott eller händelser.
Totalt sett har polisen haft 78 inringda händelser berättar han.
Sedan dygnsskiftet fram till fredag morgon har tio personer tagits in för fylleri. Ett par tre onyktra omhändertogs också i Åre.
En person sitter anhållen för misshandel, en för misshandel av en kvinna och en man är anhållen misstänkt för grov kvinnofridskränkning.

 

Detta har hänt under nyårsaftonskvällen, natten och efter tolvslaget fram till nyårsdagens morgon:

• 22.45 greps en man i 70-årsåldern misstänkt för grov kvinnofridskränkning mot en närstående kvinna. Mannen är känd av polisen sedan tidigare. 06.14 anhölls han.

• En man i 30-årsåldern greps och anhölls strax före klockan fem på nyårsdagens morgon misstänkt för misshandel och ofredande mot två kvinnor. Händelserna ägde rum i en bostad i Östersunds kommun.

• Ytterligare en man, i 20-årsåldern, sitter anhållen misstänkt för misshandel av en annan man. Också det i en bostad i Östersunds kommun.

• Sedan dygnsskiftet nyårsafton/nyårsdagen fram till nyårsdagens morgon har tio personer tagits in för fylleri. Ett par tre onyktra personer omhändertogs också i Åre.

• Totalt sett har polisen haft 78 inringda händelser.

Mer läsning

Annons